Reünie van een klas oud Alouette vliegers

Vrijdag 3 juni 2022

Heb je ooit in het verleden iets te maken gehad met de Alouette III? Heb je op de toenmalige vliegbasis Deelen je eerste vlieguren gemaakt met de Alouette III als aspirant officier vlieger of leger lucht waarnemer? Ben je op de LETS te Schaarsbergen opgeleid als monteur Alouette III?

Je was vast niet de enige! Sterker nog, je behoorde tot een zekere klas en doorliep gezamenlijk de vereiste opleiding om uiteindelijk iets moois te doen met de Alouette III. Ongetwijfeld allemaal lang geleden met veel mooie herinneringen op het netvlies!

De tijd terug draaien kan niet, maar herinneringen ophalen kan wel! Dus wil je met je maatjes van toen nog eens de sfeer herbeleven in de directe omgeving van een Alouette III?

Dat kan! In Barneveld huist sinds een aantal jaren het Alouette III museum. Een prachtig authentieke verzameling van gerestaureerde Alouette III helikopters, in een ruimte aangekleed met historische foto’s en relikwieën, is daar te bewonderen. De ultieme plek voor een reünie!!

Op 3 juni 2022 hebben wij met 7 personen in het Alouette III museum een reünie gehouden. Het betrof de volgende personen: Marco van den Berg, Rob Duran, Guido Stigter, Edo Boekesteijn, Frans Bruikman, Peter Groenendaal en Gepco Ruitenberg. Na de HVO in 1990 op de vliegbasis Deelen hebben 4 van ons tot medio 1996 operationeel gevlogen op de Alouette III bij 298 Squadron op de vliegbasis Soesterberg, de andere 3 zijn na het ETHC en na conversie op de BO105 bij 299 Squadron terecht gekomen op de vliegbasis Deelen. Vervolgens hebben we allemaal nog op nieuwere types gevlogen, zoals de Cougar, Chinook, Bell 412 en NH-90. De meesten zijn uiteindelijk vertrokken naar de civiele luchtvaart en 2 zijn nog in dienst van de Klu.

De Alouette III is dus ons gezamenlijke startpunt als het gaat om het leren vliegen op een heli!  Wat was het leuk om elkaar weer te treffen na zo’n lange tijd met als centrale eye catcher de good old Alouette III ! De herinneringen volgde elkaar in rap tempo op in een echte “Alouette III beeld en geluid omgeving” te Barneveld. We hebben enorm genoten van een zeer warm ontvangst en puike presentatie verzorgd door Peter van Diermen (secretaris van het Alouette III museum) en uiteraard de goede verzorging (drankjes, hapjes en BBQ) door zorg van Peter van Harten.

Iets voor jou? Wat houd je tegen? Ga op zoek naar je klasgenoten en herbeleef de oude tijden!!

Slechts de laatste stap: neem contact op met het Alouette III museum en bespreek je wensen!

Bekijk hieronder de video van de Reünie

Video afspelen