Over ons

Het Museum

Jarenlang heeft de Foundation de 50 jaar historie van de Nederlandse Alouette III onderzocht en in kaart gebracht. Hierbij werden er vragen gesteld als ‘Wat is er gebeurd met onze Alouette’s?’ en ‘Waar zijn ze gebleven?’. Met de verwerving en restauratie van acht originele Nederlandse helikopters zijn we een eind opweg. Wij vinden de mens en het verhaal essentieel en van groot belang. Het laten herbeleven van deze lange historie in beeld en geluid, live in onze showroom of op social media. Of wanneer we op locatie zijn met onze helikopters om zo ons erfgoed en historie in leven te houden en ons museum promoten.

Onze enthousiaste aanhang groeit en geeft aan erfgoed belangrijk te vinden. Het restaureren en bewaren van de Alouette historie wordt gewaardeerd. Vaak vinden o.a. nabestaanden ons om historisch materiaal te schenken. Een veel gehoorde opmerking: “Dankzij jullie leeft mijn man / vrouw voort in gedachte, maar ook in jullie museum!”

Openingstijden

Wij zijn regulier geopend op vrijdag en zaterdag. Door de weeks zijn wij geopend op afspraak. Elke vrijdag is ons restauratieteam aanwezig. Deze dag wordt er hard gewerkt aan onze kisten

Is een afspraak geblokkeerd, dan hebben we een Event en is het Alouette Museum voor bezoekers gesloten 

Over ons

De Foundation

Onze Foundation levert belangeloos een belangrijke bijdrage aan de Grote Hoogvliegersdag die de Stichting Hoogvliegers op vliegveld Lelystad organiseert. Als Dutch Alouette Foundation staan we daar met onze helikopters en leveren mankracht om te assisteren. Zo geven wij iets terug aan kinderen die ziek zijn en het moeilijk hebben.

We hebben met onze kisten bij Veteranendagen in Den Haag en Eindhoven gestaan en blijven dat doen als daarom gevraagd wordt.

Inmiddels bestaat onze aanhang en vrijwilligers uit ex-medewerkers van de Koninklijke Luchtmacht, monteurs, piloten, luchtmacht fotografen en medewerkers van de traditiekamers op de vliegvelden. Maar ook prominenten uit de top van Defensie hebben hun medewerking toegezegd. Verder hebben civiele handjes zich ook bij ons aangesloten om te helpen bij restauraties en ondersteuning van activiteiten.

Over ons

Publiciteit en samenwerkingen

In januari 2021 hebben we groots de publiciteit gezocht wat heeft geresulteerd in publicatie bij Piloot en Vliegtuig, Helispot.nl en meerdere dagbladen als het AD, Reformatorisch Dagblad, Barneveldse krant. Dit heeft ons veel belangstelling en waardering opgeleverd. Maar ook spotters wereldwijd hebben ons een podium gegeven.

Recentelijk heeft de Foundation een Poortwachter gebouwd en afgeleverd bij het Museum Deelen.

Werken we samen en ondersteunen we het Aeroseum in Gotenburg (Zweden), het Koninklijk Leger Museum Brussel, het Museum of Military History in Wenen, en het Irish Air Corps Aircraft Museum.

We zijn in gesprek met een aantal bedrijven om ons te ondersteunen. Want we werken hard aan een vruchtbare toekomst van ons Museum.

Wat we doen

Museum. Workshops. Verhuur. Merchandise.

De Dutch Alouette Foundation is meer dan een Museum alleen. Er worden ook diverse workshops gegeven. Daarnaast is het ook mogelijk om een helikopter te huren. Of u kunt een artikel van de enige, echte Foundation-merchandise aanschaffen in de webshop!

Shop

Van Grasshoppers Craft Polo's tot Bomber Jackets

In onze webshop zijn verschillende artikelen te koop. Voor een eerlijke prijs ontvangt u mooie Foundation-merchandise. Hiervan houden we 10% over en helpt u bij de opbouw van het Alouette Museum!

Doneren

Steun de Dutch Alouette Foundation!

U kunt onze Foundation ook financieel steunen door donateur te worden, eenmalig te doneren of via de bank te doneren. Klik op de knop voor meer informatie over donaties.